Com dissenyar la ruta?

Qui no ha somniat mai anar a fer la volta al món? Però per on es comença i què és el que fa falta? En aquestes pàgines de “Preparatius” parlarem sobre tot allò que s’ha de tenir en compte a l’hora de planificar un viatge d’aquesta envergadura. Per sobre de tot, el que fa falta és moltíssima il·lusió i, òbviament, una mica d’estalvis per fer-hi front.

El primer pas, i segurament el més complicat, és prendre la decisió. Són varis el motius i motivacions que porten a prendre aquesta decisió, així com també unes circumstàncies favorables. Com que això és un component molt personal ens situarem directament en el moment en que ja hem pres la decisió i ens preguntem: “Molt bé, ho tinc decidit, vaig a fer la volta al món! Però, per on començo?”

Doncs bé, la nostra experiència ens diu que s’ha de començar escollint els països que es vol visitar. Lògicament la primera llista serà molt llarga, massa llarga, doncs el món és immens i no podem pretendre veure-ho tot en un any. Així doncs, tocarà fer tria i anar reduint la llista. A tal efecte ens hem de basar en dos factors: les nostres preferències i el pressupost que hi volem dedicar.

Si ets un amant de la naturalesa i t’apassionen els paisatges no hauries de descartar visitar Nova Zelanda. Si, per contra, t’agrada més conèixer noves cultures i descobrir diferents formes d’entendre la vida, a la teva llista hi hauria d’aparèixer la Índia.

D’altra banda, si el teu pressupost és molt ajustat, segurament hauries d’abandonar la idea de visitar alguns dels països més cars com Canadà, Estats Units, Nova Zelanda, Austràlia o Japó, entre d’altres. Lògicament, la tria dels països juntament amb el pressupost que hi volem dedicar determinarà la durada final del viatge. En la pàgina Pressupost pots veure com vam fer els nostres càlculs on, en base el cost mitjà diari de visita d’un país, vam establir els dies d’estada a cada país.

Amb la llista definitiva dels països a visitar, el següent pas és establir l’ordre en què els volem visitar. No té massa sentit canviar de continent per després tornar al mateix (sense tenir en compte que el bitllet d’avió round the world no t’ho permet). L’ordre ens ha de servir per estalviar temps i diners. Un altre aspecte a tenir en compte és el clima que trobarem als països que visitarem. A l’hemisferi sud és estiu durant el nostre hivern i als països tropicals l’època de pluges és durant el nostre estiu. És pràcticament impossible visitar cada país de la nostra llista en el seu millor moment climatològic, però pensar en aquest aspecte ens ajudarà a establir un ordre (a banda d’haver de carregar amb roba d’hivern). Un altre factor a tenir en compte és si algun dels països que volem visitar té alguna restricció per creuar les seves fronteres, sobretot per terra.

Amb l’ordre establert, ja podem plantejar-nos la compra dels vols, sobretot si optem per l’opció bitllet round the world que ofereixen les grans aliances aèries i que tractem a la pàgina Els vols.

I amb això ja tenim dissenyada a grosso modo la nostra ruta. Ara només queda aprofundir en cadascun dels països que volem visitar, tenint present, però, que tindrem molt temps per dedicar-hi mentre estiguem viatjant.

Si teniu curiositat en quina va ser la nostra elecció, aquí teniu la nostra llista final ordenada:

 1. Xile
 2. Argentina
 3. Uruguay
 4. Perú
 5. Bolívia
 6. Nova Zelanda
 7. Austràlia
 8. Filipines
 9. Japó
 10. Xina
 11. Tailàndia
 12. Myanmar
 13. Laos
 14. Cambotja
 15. Indonèsia