Dia 172 a 173: del 24 al 25 de juliol de 2016

Avui dediquem el dia a fer el recorregut des de Kanazawa a Takayama fent parada a Shirakawa-go, un poble històric reconegut per la UNESCO.

Sortim del hostel d’hora al matí per anar cap a l’estació d’autobusos, davant l’estació de tren JR, i comprem els bitllets pel següent bus (horaris) cap a Shirakawa-go (1850¥). El bus surt en 30 minuts, temps que aprofitem per esmorzar un capuccino a l’Starbucks que queda just davant l’andana on hem d’agafar el bus. El trajecte fins a Shirakawa-go és d’una hora i mitja acompanyats d’un paisatge rural on els camps d’arròs són els protagonistes.

Arribem a l’estació d’autobusos de Shirakawa-go i per arribar al poble passem per un pont penjant de fusta que creua el riu, una imatge ben típica. El poble és de postal i mostra l’estil de vida rural japonès. Hi ha moltes cases, o més ben dit granges, de fusta construïdes seguint l’estil gassho-zukuri que es caracteritza per les seves teulades fetes amb una forta pendent, per evitar l’acumulació de neu a l’hivern, i amb vàries capes de palla fins aconseguir un gruix de més de mig metre.

Pont penjant a Shirakawa-go
Cases a Shirakawa-go construides seguint l'estil gassho-zukuri

És un plaer, si no tenim en compte la immensa calor que fa, passejar pel poble i descobrir els seus racons: camps d’arròs d’un verd ben viu, jardins fets amb molt de gust amb diferents flors de tots colors, temples, molins de fusta,… I tot això mentre escoltes l’agradable soroll de l’aigua corrent pels petits canals de reg al costat de cada carrer. Aquí s’hi respira molta tranquil·litat tot i que el poble és ple de turistes, majoritàriament japonesos.

Casa a Shirakawa-go amb un bonic jardí
Racons de Shirakawa-go

Al final del poble surt un camí que et porta a un petit santuari, que fa més de mirador. Des d’aquí es tenen unes boniques vistes de tot el poble rodejat per les grans muntanyes. Abans de marxar d’aquest poble tan encantador, no podem evitar anar al riu a refrescar els peus!

Vistes a Shirakawa-go des del mirador
Casa a Shirakawa-go

Tornem de nou a l’estació de busos per agafar el següent bus (2470¥, horaris) i arribar a Takayama. Sí, el preu del bus és abusiu. Això és el que té fer un trajecte molt popular turísticament ja que el paisatge que t’acompanya durant el viatge s’ha fet guanyar la fama.

A Takayama hi passem la tarda passejant pel seu casc antic, a 15 minuts a peu de l’estació de tren JR, que s’ha conservat molt bé. Ens deixem perdre per la zona de Sanmachi-suji on hi ha moltes bodegues de sake, cafeteries i boniques cases de fusta (furui machinami) antigues. Malauradament, només tenim dues hores que es fan curtes i ens quedem amb ganes de més, sobretot de veure el seu conegut mercat al matí.

Casc antic Takayama
Casa típica del casc antic a Takayama

A les 6 de la tarda tornem a l’estació del tren perquè ens venen a recollir per portar-nos al Ryokan Shitanga, on passarem la resta de la tarda en mode relax total. Teníem moltes de ganes de tastar l’experiència d’un ryokan i vam triar aquest per estar apartat de la ciutat, a 15 minuts de Takayama, i rodejat de camps d’arròs. Aquí, com és típic en un ryokan, tenim habitació d’estil japonès: amb una taula i coixins per poder prendre el te i menjar i els tatamis per a dormir. Prenem el te de benvinguda i ens deixem portar per la calma que aquest lloc transmet. Abans de sopar, ens vestim les yukata, kimonos d’estar per casa, i anem als banys japonesos. Als banys japonesos hi trobem una zona de dutxes i una piscina amb aigua calentíssima. El ritual és: primer dutxar-se asseguts en uns tamborets, entrar a la banyera d’aigua calenta a relaxar-se i una última dutxa abans de marxar.

Ryokan Shitanga
Banys japonesos al ryokan Shitanga
Banys japonesos al ryokan Shitanga

L’endemà esmorzem al ryokan, sopa miso amb diferents plats i arròs. Que diferent del nostre esmorzar. Això més que un esmorzar sembla un dinar!! Cap allí les 10 ens acompanyen fins a l’estació de tren JR a Takayama des d’on agafarem el tren per arribar a Tokyo, l’ultima parada del nostre viatge al Japó que us expliquem en els pròxims posts del Japó.

Ens ha agradat molt poder estar al Ryokan Shitanga. Un lloc que us el recomanem si el que busqueu es allunyar-vos de la ciutat i estar tranquils. Les instal·lacions estan molt bé i l’encarregat és molt amable i atent.

Per veure totes les fotos de Shirakawa-go i Takayama clica aquí