Dies 167 a 168: del 19 al 20 de juliol de 2016

El tercer dia a Kyoto el dediquem a la zona de Higashiyama que és divideix en dos zones, la part nord i la sud. Comencem per la part sud seguint una ruta turística molt ben establerta, que podreu trobar en tots els mapes de Kyoto. Enfilem costa amunt cap el colorit temple budista Kyomizu-dera (400¥) que ens rep amb un gran torii vermell. Aquí ens esperen estudiants japonesos a la caça de turistes per practicar l’anglès. Com tots els temples, hi ha varis edificis i destaca la sala principal per la impactant estructura que es va fer per construir-la penjant a la muntanya.

temple Kyomizu-dera
practicant l'anglès al temple Kyomizu-dera

Continuem passejant pel carrer Ishibei-Koji considerat un dels carrers més bonics de Kyoto, amb cases de fusta japonesa que, avui dia, estan plenes de botigues de souvenirs. Tot un plaer caminar per aquí.

Gueishes al carrer Ishibei-Koji
Carrer Ishibei-Koji

Arribem a l’últim temple abans d’anar a dinar, el temple de Chion-in (entrada gratuïta). Aquest és també budista i també format per varis edificis amb una sala central que, malauradament, no vam poder veure ja que està en obres. A tots els temples hi pots veure com la fe dels japonesos en el budisme és ben viva, tots fan les seves ofrenes i pregàries sempre seguint el mateix ritual: llançar unes monedes a una urna, fer dos reverències, picar de mans dues vegades i tornar a fer una reverència.

temple de Chion-in
ofrenes als temples

La zona nord de Higashiyama la fem després de dinar. Ens deixem perdre pel camí de la filosofia que va paral·lel a un canal amb molta vegetació, flors i arbres, i també molts mosquits. És un oasi de pau i tranquil·litat enmig la gran ciutat de Kyoto. Al final d’aquest camí, caminant uns 10 minuts més, arribem a l’últim temple del dia, el Ginkaku-ji. Hi arribem ben justets, just 20 minuts abans de que tanquin, però en tenim prou per admirar els seus jardins i el temple fet tot de fusta.

passejant pel camí de la filosofia
temple de Ginkaku-ji

A la nit, com ja va sent habitual, ens passegem per Gion i acabem a la zona del Ponto-cho a sopar. Un dia ben complert!

El dia següent és el nostre últim dia a Kyoto. Al matí visitem el conegut bosc de Bambú a Arashiyama. Per arribar-hi agafem el tren que ens deixa a 10 minuts d’on comença el recorregut. Hi ha tanta gent que només cal seguir-la per fer-hi cap. L’efecte visual que et produeix les tiges de bambú és completament diferent a qualsevol bosc dels que estem acostumats.

bosc de Bambú a Arashiyama
bosc de Bambú a Arashiyama 2

Tornem a agafar el tren per anar fins al temple Fushimi Inari. Per a nosaltres és el temple estrella de Kyoto ja que és molt diferent de la resta. Hi ha milers de toriis vermells que et marquen el camí fins a dalt de la muntanya on hi ha un petit santuari. Arribar fins a dalt són uns 40 minuts de caminada que es fan curts ja que, mentre camines, pots gaudir del fantàstic efecte visual produït pels toriis. A més, a mesura que vas pujant, el nombre de gent es va reduint i pots gaudir del temple com si estiguessis sol, una sensació que costa d’aconseguir al Japó. De les millors imatges que ens endúiem de Kyoto.

temple Fushimi Inari
temple Fushimi Inari 2

I per acabar, no ens volíem perdre el temple Kinkaku-ji, o també conegut com el temple de l’or, que com ja deveu haver intuït pel nom, la seva façana és daurada. El temple té tres pisos on s’observa un estil diferent en cadascun d’ells. És molt bonic i està al mig d’un llac on s’hi veu el seu reflex creant una bonica imatge que queda gravada a la retina.

temple Kinkaku-ji
temple Kinkaku-ji 2

Kyoto és una gran ciutat que havia estat la capital del país durant molts anys. En ella s’hi troben més de mil temples. Ben bé podries estar-hi tot una setmana i encara et quedarien temples per veure. Creiem que s’han de seleccionar quins són els temples que vols veure per no acabar boig. Aquí us mostrem una llista del que més ens ha agradat de Kyoto i el que creiem que no us podeu perdre:

  • Temple Fushiji Inari i pujar fins a dalt del santuari
  • Temple Kinkatu-ji o també conegut com el temple de l’or
  • Bosc de Bambú a Arashiyama
  • Barri de Gion
  • Caminar pel camí de la filosofia
  • Temple Kyomizu-dera
  • Temple de Ginkaku-ji
  • Estació central de Kyoto
  • Sortir a sopar a la zona de Ponto-cho

Per veure totes les fotos de Kyoto II clica aquí