Dies 52 a 53: del 27 al 28 de febrer de 2016

Com ja vam explicar en l’anterior post, Arequipa és plena d’agències on pots contractar el tour al Cañón del Colca. Aquest és el segon congost més profund del món amb 4150m, el primer és el Cañón de Cotahuasi que es troba molt a prop. Nosaltres vam optar per fer un trekking de dos dies. Vam contractar-lo amb l’agència Oasis Palmeras Travel i ens va costar 120 soles per persona regatejant una mica. Aquest preu inclou tots els àpats, el transport, l’allotjament i el guia. Aquest últim és el que marca la diferència entre les agències però aquest no es pot triar i et trobes la sorpresa al començar el tour. Nosaltres no vam tenir molta sort…

Comencem el tour a les 3 del matí quan una furgoneta ens passa a buscar al hostel. La primera parada és a Chivay, la capital de la vall del Colca. Hi arribem després de 3 hores i parem a esmorzar. Aquí hi ha l’entrada al congost i on es paga l’entrada, 70 soles per persona (no inclosos en el preu del tour). D’aquí marxem cap al mirador Cruz del Cóndor. Hi arribem cap a les nou del matí que és el millor moment del dia per veure el vol dels cóndors dels Andes, l’au no marina més gran del planeta. Al mirador no ens cal esperar gaire, al cap de cinc minuts surten dos còndors que ens regalen unes imatges precioses del seu elegant vol. Pensant amb la sort que tenim de veure aquest espectacle, apareixen de cop cinc còndors volant davant nostre… Al·lucinant!

Mirador Cóndor
els cóndors

La següent parada és a Cabanaconde situat a 3287m des d’on comencem el trekking. Aquí ens vam haver de discutir amb el guia que volia fer un trekking diferent al que havíem acordat, molt més curt. Sort que l’Eloi se’n va adonar, és un fanàtic dels mapes i els controla tots!! La primera part del trekking és descendir pel congost fins al poble de San Juan de Chuccho al peu del riu Colca. Descendim fins a 2100m i la caminada posa a prova els nostres genolls durant 3 hores on podem gaudir dels diferents paisatges del congost.

Baixada a San Juan
pano Valle Colca

A San Juan del Chuccho dinem i descansem una estona per recuperar-nos. Continuem el trekking, ens queden encara tres hores més, caminant pel fons del congost on passem per petits pobles tots ells amb boniques places. Aquí és on sentim per primera vegada parlar en quechua, incomprensible, i el nostre primer contacte amb la seva cultura. El trekking acaba quan arribem al petit oasis Sangale on ens espera un hotel amb piscina, l’únic luxe de l’hotel, per recuperar-nos de la llarga caminada.

Baixada a oasi
Oasi Sangale

L’endemà ens aixequem d’hora per fer la part més dura del trekking. Hem de pujar uns 1100m, dels 2100m on hi ha l’oasi fins als 3287m on trobarem Cabanaconde. Tardem unes tres hores en pujar. Com hem suat! Sort que hem sortit a les 5 del matí quan encara era fosc i ens hem estalviat la calor. Aquest trajecte també es pot fer amb una mula que es lloga al mateix oasi. A l’arribar a dalt ens espera un més que merescut esmorzar.

Pujada Cabanaconde
Mirador del Cañón

La part del trekking acaba a Cabanaconde. El trajecte de tornada amb la furgoneta fins a Arequipa l’aprofitem per fer alguna parada per continuar admirant la vall del Colca. Una d’aquestes és a un mirador amb unes vistes més que boniques de les terrasses de cultius a la vall del Conca. D’aquí anem a uns banys termals, que s’assemblen a piscines, d’aigua calenta que considerem que és molt comercial i on estem quasi un hora. Després anem a Chivay on dinem (no inclòs en el tour) i de camí a Arequipa encara fem un parell més de parades, en el punt més alt a més de 4900m on degut a la mala visibilitat no podem veure la Cordillera volcànica del sud i a la reserva nacional per veure els típics camèlids domèstics andins: les llames i les alpaques.

Mirador dels Andes
Llames i alpaques

Finalment arribem a Arequipa on només tenim esma per descansar però vam tenir la genial idea de comprar un trajecte nocturn fins a Cusco. Tocarà descansar com puguem al bus!

Per veure més fotos clicka aquí