Dies 29 a 31: del 5 al 7 de febrer de 2016

Posem rumb cap a la destinació estiuenca per excel·lència dels uruguaians: Punta del Este. De fet, és tant important la seva fama que alguns consideren que aquesta ciutat té les platges més boniques de tota la costa Atlàntica. És un pol d’atracció que s’evidencia per la gran quantitat d’edificis de segona residència que hi ha, alguns d’ells d’un luxe a l’abast de poques butxaques –apartaments de més d’1 milió de US dollars-. Per nosaltres, no deixa de ser una espècie de Marbella sense gaire encant i massa sobrevalorada.

La nostra idea era passar-hi una nit però, al ser setmana de Carnaval, tenim molts problemes per trobar allotjament als següents destins: Punta del Diablo i Cabo Polonio. Per això ens hi quedarem una segona nit que pagarem a preu d’or (80$ US per dos llits en una habitació compartida amb 8 persones). Durant aquesta setmana els preus dels allotjaments es doblen literalment.

Visitem la famosa escultura de La Mano (

La nostra idea era passar-hi una nit però, al ser setmana de Carnaval, tenim molts problemes per trobar allotjament als següents destins: Punta del Diablo i Cabo Polonio. Per això ens hi quedarem una segona nit que pagarem a preu d’or (80$ US per dos llits en una habitació compartida amb 8 persones). Durant aquesta setmana els preus dels allotjaments es doblen literalment.

Visitem la famosa escultura de La Mano feta per l’artista xilè Mario Irarrázabal, fem un tomb per la ciutat i arribem fins al port nàutic. Res imprescindible.

Punta del este
La mano

A la tarda, volem visitar Casapueblo, un edifici creat per l’artista uruguaià Carlos Páez Vilaró i que va ser la seva pròpia residència i taller artístic. Aquest es troba a Punta Ballena, a 13 km de Punta del Este. Per arribar-hi cal agafar un omnibus en direcció Montevideo i demanar al conductor que et deixi a la parada de Punta Ballena. Des d’aquí cal caminar uns 20 minuts. Aquest irregular i blanc edifici consta de varis pisos amb terrasses i es va construir sense plans i en forma de laberint. Té vistes al mar i des d’aquest es pot veure una bonica posta de sol. Per tant, la millor hora per visitar-lo és a la tarda.

Es pot visitar el museu que ocupa part de l’edifici (240$ URU) o l’hotel que ocupa la restant. A l’hotel t’hi pots allotjar o bé pots entrar a la cafeteria on et fan pagar una consumició mínima (300$ URU) i des d’on pots veure l’edifici per fora i la posta de sol. Com a alternativa barata, pots rodejar l’edifici per fora i tindràs les mateixes vistes que desde la cafeteria.

Casapueblo
posta de sol Casapueblo

Per veure més fotos clicka aquí