Dies 9-11: del 16 al 18 de gener de 2016

Acabem la nostra estada a la Tierra del Fuego agafant un avió que ens durà a El Calafate. A l’Argentina les distàncies són llargues i el transport en autobús és bastant car. En el nostre cas, sortia més a compte comprar un vol d’una hora i mitja que un autobús de més de 15 hores per fer aquest trajecte. A més, vam tenir la sort de veure els fantàstics paisatges des de l’aire.

Lago Argentino
riu a Lago Argentino

Aterrats a El Calafate ens adonem de seguida que és un lloc molt turístic; hi ha molta gent a l’aeroport, les cases de lloguer de cotxes ja no en tenen de disponibles, el preu del shuttle al poble s’ha doblat respecte el de la guia de l’any anterior,… Fem cap al hostel que teníem reservat amb antelació i dediquem la tarda a investigar la millor manera de visitar el gran atractiu de la zona: el glaciar Perito Moreno. Optem per l’opció d’anar-hi en bus regular, tot i que té el handicap d’haver-se d’ajustar als seus horaris. Altres opcions descartades serien: tour turístic (més cars), lloguer de cotxe (a considerar per tres o més persones), autostop…

L’endemà al matí passegem pel poble que està format per una gran avinguda repleta de botigues per a que els turistes puguin fer compres, sense cap altre atractiu. Busquem un lloc per dinar i trobem la Fonda del Parrillero, un dels pocs llocs on es pot menjar a preus relativament econòmics.

I, finalment, arriba el moment més esperat: la visita del Perito Moreno. Es tarda una hora i mitja en arribar-hi desde El Calafate. Quan ja estem a punt d’arribar-hi, al·lucinem amb les primeres vistes que tenim. I és que l’elevada alçada de les parets de gel (uns 60 metres) més una amplada d’uns 5 km fan perdre l’alè a l’observar-lo.

1ra vista Perito
visió Perito

La visita consisteix en anar caminant per unes passarel·les de fusta des d’on pots veure la paret del glaciar des de diferents prespectives: des de dalt, des de baix, més a prop del gel, d’un costat, de l’altre… Totes tenen el seu encant però el més impactant és sentir l’estrèpit soroll del gel en trencar-se i caure a l’aigua. Al sentir el soroll tothom busca on ha estat el despreniment però ja no s’és a temps a veure’l, doncs el soroll viatja més lent que la imatge.

Passegem per les passarel·les unes tres hores. Tenim temps per contemplar les diferents vistes, descansar, conversar amb gent local… I, ja cansats, anem cap a la cafeteria on ens haurem d’esperar al bus durant més d’una hora per tornar cap al poble. Ha estat una gran experiència.

naltres al Perito
gel del Perito

És una atracció totalment recomanable però el que no ens ha agradat és el fet d’ajustar-se als horaris d’autobús ja que et fan estar-hi molt més temps del necessari. També creiem que els preus per accedir-hi són abusius, tan el trajecte en bus (450$ ARG) com l’entrada al parc nacional dels Glaciars (260$ ARG).

Per veure més fotos clicka aquí